JAV mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad vaisvandenių paklausa per paskutiniuosius 50 metų išaugo 450%, o per paskutiniuosius 25 metus virškinamojo trakto vėžiniai susirgimai išaugo net 570%!!! KUO PAKEISTI “nekaltus” vaisvandenius, norint numalšinti troškulį ir prisipildyti vitaminais?

VAISVANDENIŲ RŪŠYS  Faktai: sudėtis ir poveikis  Sveikas pasirinkimas, kuo JUOS PAKEISTI
LIMONADAI angliarūgštė (anglies dioksidas), kuri sukelia:

–       raugėjimą,

–       vidurių pūtimą ir kitus nepageidaujamus vidaus organų pokyčius,

–       alergijas,

–       vaikams mažina skrandžio rūgšties susidarymą

–       neigiamai dirgina virškinamojo trakto gleivinę

ROŽINIS LIMONADAS:– 1 greipfruktas

– ¼ citrinos sulčių- 400 ml fermentuoto grūdų gėrimo arba vandens

– ledukai (jei norisi šaltumo)

– medaus (jei norisi saldumo)

NAUDA:

–       GREIPFRUKTAI – vitamino A, C, E, pektino šaltinis

–     mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir palaiko reikiamą cukraus kiekį organizme

–       padeda, metant svorį

COCA-COLA, FANTA, SPRITE Saldikliai: ciklamatas – E 952, aspartamas – E 951, sacharinas – E 954 – tai cheminiai junginiai, kurie sukelia:–       vidaus organų vėžį ir inkstų, kepenų ligas–       nutukimą („padėkoti“ limonaduose slypinčioms kalorijoms – cukraus ar jo pakaitalų kiekiui)

–       kariesą (dėl esančių gėrimuose rūgščių)

–       celiulitą (angliarūgštės “dovana”)

–       vaikų hiperaktyvumą

–       osteoparozę (prasčiau įsisavinamas kalcis, dėl to kaulai ir dantys būna silpnesni)

– priklausomybę, apgaulingą troškulio malšinimą

– laikiną energijos antplūdį dėl juose esančio cukraus, po kurio seks dvigubas nuovargis

      DNR pažeidimus:

Natrio benzoatas (E211) pažeidžia DNR, o tai sąlyga atsirasti:

– Parkinsono ligai

– kepenų cirozei,

– spartina senėjimo procesus.

!Jei gėrime be natrio benzoato yra ir vitamino C, atsiranda kancerogeninis efektas – vėžinių susirgimų rizika padidėti gali iki 5 kartų!

Pripratimas gali išsivystyti dėl dviejų priežasčių: daugumoje vaisvandenių esančio kofeino bei stipraus, nenatūralaus vaisvandenio skonio. Sintetiniai dažikliai ir stiprikliai, kurie „nudažo“ skystį norima spalva NAIKINA NATŪRALIŲ SKONIO, KVAPO RECEPTORIŲ VEIKLĄ.

 

 

Štai kelios naudingos cukraus ir dirbtinių saldiklių alternatyvos:
– švieži neapdoroti vaisiai ir uogos:Cukrų šviežiais vaisiais galima keisti lygiomis dalimis – stiklinė šviežių neapdorotų vaisių vietoj stiklinės cukraus. Esant galimybei išsispausti šviežių vaisių ir žalumynų sulčių, šias taip pat galima naudoti kaip cukraus pakaitalą. 1 stiklinei cukraus dažniausiai tenka ¾ stiklinės vaisių sulčių.-       džiovinti vaisiaiRekomenduoju rinktis razinas, džiovintas slyvas, datules, abrikosus, figas, šilkmedžio uogas. Tačiau juos reikėtų tinkamai pasirinkti – jie turėtų būti natūralūs ir papildomai nesaldinti.-       žalias medusTai – koncentruotas, nepasterizuotas, nekaitintas ir niekaip kitaip neapdorotas žiedų nektaras, gaunamas tiesiai iš jį surenkančių bičių. Tokiame meduje gausu antibakterinių, antimikrobinių ir antigrybelinių medžiagų, kurios ir paverčia jį viena sveikiausių saldžių alternatyvų cukrui. Žalias medus pasižymi “grietinine” tekstūra, nedidele drėgme bei užsilikusiomis žiedadulkių, korio, ar bičių pikio dalelėmis. Taip pat jis yra linkęs daug greičiau kristalizuotis, todėl jau po mėnesio ar dviejų visiškai pakeičia savo išvaizdą, iš skysčio pavirsdamas į margariną primenantį produktą.-       prieskoniaiCinamonas, imbieras, kardamonas, muskato riešutai ar gvazdikėliai ne tik suintensyvina skonį, bet ir pabrėžia visas patiekalo saldumo gaidas.-       morkos

2 stiklinės tarkuotų morkų leidžia patiekale sumažinti cukraus kiekį perpus, tuo tarpu naudojant morkų sultis, jomis galima pakeisti ne tik cukrų ar vandenį, bet ir dalį riebalų.

–       burokėliai

Tai – viena iš saldžiausių daržovių. O cukrų iškeitus į burokėlius, organizmas kartu gauna ir nemažą kiekį geležies, magnio, kalcio, kalio bei vitamino A ir C.

ENERGETINIAI GĖRIMAI Reguliariai vartojami gėrimai su kofeinu sukelia:- nervingumą- nemigą

– odos problemas

– širdies permušimus

– gali padidėti arterinis kraujospūdis ir cukraus kiekis kraujyje

NATŪRALUS SUBALANSUOTAS energetinis sveikatos užtaisas – leistina vartoti NEATSAKINGAI:)
SULTYS IŠ PAKELIŲ Tai:-       sulčių koncentratai (dažnai sintetiniai ir/ar perdirbti, kad būtų tinkami ilgam laikymui + vanduo)-       pasterizuoti (kaitinti aukštoje temperatūroje, kurioje dingsta naudingosios maistinės medžiagos) gėrimai

–       „natūralių“ stabilizatorių (skonio, spalvos stiprikliai) šaltinis

Šviežios sultys Jūsų puikiai išvaizdai – pvz.: agurkų sultys. Agurkų sultys:-       apsaugo nuo aterosklerozės,-       gerina atmintį, stiprina širdį bei kraujagysles,-       stiprina dantis,

–       išsaugo odos šviežumą bei skaistumą,

–       jose gausu natrio, fosforo, kalio ir kalcio, kurie itin reikalingi silpniems nagams bei plaukams,

–       puikus diuretikas.

Rekomenduoju maišyti su petražolėmis ar mėtomis.

Patarimai:

Vaisvandeniai TURĖTŲ BŪTI – bealkoholiniai gaivinantys vandens gėrimai su vaisių ir uogų sultimis, jų esencijomis arba pačios sultys [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][pagal terminų žodyną] .

Bet, deja, parduotuvių vaisvandeniai YRA vandens + dirbtinių skonio ir kvapo dažiklių + cukraus ar kenksmingų sveikatai sintetinių saldiklių gėrimas, sukeliantis priklausomybę nesibaigiančiam troškuliui, alergijas, „tyliai naikinantis“ žmogaus sveikatą ir grožį [Gintarė Jonaitytė], todėl:

  • atsakingai pasirinkti, kuo malšinti troškulį, papildyti vitaminų ir mineralų atsargas sau ir vaikui – labiausiai tinka tyras vanduo, šviežiai spaustos žalios sultys ir žalieji kokteiliai, kurie yra ne tik skystas maistas, bet ir natūraliai organizmą valo, drėkina, tonizuoja;
  • kasdien suvalgyti bent 400 g. šviežių neapdorotų vaisių ir uogų, kurie suteiks natūralios ilgalaikės energijos;
  • jei norisi „gazo“ iš gėrimo, gerti fermentuotus grūdų gėrimus (angl. rejuvelac), kurie ne tik suteiks pikantiško skonio gaminam gėrimui (pvz.: kokteiliui), bet ir aprūpins žarnyno mikroflorą naudingosiomis bifido ir lakto bakterijomis.

Pažvelkime, kaip atrodo “gaiviųjų” VAISVANDENIŲ sudėtis, tyrimas – www.veidas.lt

Vaisvandeniai1

VAISVANDENIAI GERAS[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Komentuoti


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Gauk įkvepiančias naujienas apie sveikatą tiesiai į savo el.paštą