Velykų vaišės be pasekmių – kokių mitybos taisyklių laikytis?
Publikuota žurnale “Sveikata” 2023 04 06 Velykos – viena gražiausių metų švenčių, skatinanti atgimti kartu su bundančia gamta. Vis dėlto,...
Kaip lengvinti virškinimą? RECEPTAS
Kad organizmas sugebėtų iš suvalgomo maisto pasisavinti reikalingas medžiagas, turi vykti virškinimo procesas, o virškinimo proceso metu veikia fermentai. Virškinimo...
Vanduo irgi gali sugesti
Publikuota naujienų portale www.delfi.lt 2022 rugsėjo 6 d. Visi žinome, kad maisto produktai turi galiojimo laiką, o laikomi per šiltai...
Ar visiems vengti gliuteno?
Publikuota 2021.11.11 savaitraštyje “Savaitė” Gliutenas – tai baltymas, kurio daugiausiai galima rasti kviečiuose, rugiuose, miežiuose ir šių grūdų produktuose. Gliutenas...
Cukringiausi vaisiai, uogos
Publikuota 2020.06.27 15 min.lt Vasara neįsivaizduojama be uogų ir tokių vaisių kaip arbūzas. Siekiame jų atsivalgyti, kartais sumanome pasidaryti ir...
Arbūzų sėklų nauda
Jei tik būtumėt tai žinoję anksčiau, būtumėte šių sėklų tikrai NEIŠMETĘ. Dabar vasara – uogų ir vaisių sezonas, šiomis dienomis...
VAIKŠČIOTI geriau nei važiuoti
Pastaruoju, uždaro suvaržyto gyvenimo laikotarpiu, vis dažniau atrandama ir propaguojama aktyvi laisvalaikio veikla – žygiai pėsčiomis. Pastebima, kad žmonės veržiasi...
Šventinis lašišos paštetas (terinas)
Lašišos ir sakyčiau sūrio (viduje kartu su lašišų gabaliukais) paštetas (pranc.terinas, kaip ir sultiniai atkeliavo į Lietuvą su prancūziškomis madomis...
Koncentruotų vitaminų užtaisas
Užuot saujomis ryję sintetinius (čia kalba neina apie natūralius veiksmingus vitaminus), galima pasimėgauti įvairiais džiovintais vaisiais, uogomis ir gauti krūvą...