Lašišos ir sakyčiau sūrio (viduje kartu su lašišų gabaliukais) paštetas (pranc.terinas, kaip ir  sultiniai atkeliavo į Lietuvą su prancūziškomis madomis XVIII a. ir ypač išpopuliarėjo Vilniuje XIX-XX a. pradžioje)  – tai ne tik nuostabaus grožio, bet ir labai skanus užkandis, puikiai tinkantis šventiniam stalui. Šis patiekalas yra lengvos tekstūros ir tirpsta burnoje. Šis receptas patiks tiems, kas nemėgsta daug laiko praleisti virtuvėje. Jam nereikia begalės produktų. Jo gamyba užima nuostabiai mažai laiko. O patiekalas tiks tiek Kūčių, tiek kita proga padengtam stalui ar net darbo dienos pietums.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”3_5″ layout=”3_5″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_tabs design=”classic” layout=”horizontal” justified=”yes” backgroundcolor=”” inactivecolor=”” bordercolor=”” icon=”” icon_position=”” icon_size=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_tab title=”Ingredientai” icon=””]

INGREDIENTAI:

PORCIJŲ SKAIČIUS: 8

  • 450 gramų sūdytos lašišos
  • 400 gramų kreminio sūrio (Filadelfijos tipo arba kreminės varškės)
  • 3 v.š natūralaus jogurto (pvz. graikiško ar islandiško)
  • 0.5 vieneto raudonosios paprikos
  • 0.5 vieneto ŠVIEŽIO agurko
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 1 saujelė šviežių krapų ar petražolių

[/fusion_tab][fusion_tab title=”Gamyba” icon=””]

1. Pasirinktą formą iškloti maistine plėvele, plėvelės kraštai turi būti ilgesni, juos palikti išorėje.

2. Atsargiai išdėlioti plonai pjaustytą lašišą taip, kad dengtų dugną ir kraštus. Gabalėlių kraštai turi šiek tiek persidengti, o galai gali likti nukarę į išorę.

3. Likusią lašišą labai smulkiai supjaustyti peiliu. Papriką supjaustyti mažais kubeliais. Krapus smulkiai sukapoti. Iš agurko išimti sėklyčių dalį ir kietąją dalį supjaustyti labai plonomis, trumpomis juostelėmis. Agurkas neturi būti vandeningas.

4. Kreminį sūrelį ar varškę kruopščiai ištrinti su natūraliu jogurtu, kad susijungtų. Tuomet sudėti visus smulkintus ingredientus, įspausti pagal skonį citrinos sulčių ir dar kartą permaišyti.

5. Paruoštą sūrio/varškės masę dėti į lašiša išklotą formą, paviršių išlyginti, ant viršaus užlenkti išsikišusius lašišos galus. Uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve pernakt.

6. Prieš patiekiant teriną išimti su visa plėvele iš formos ir plėvelę atsargiai nuimti. Galima teriną dar papuošti – labai tam tinka krapai, malti juodiej pipirai, tarkuota citrinos žievelė ir raudoniejį pipirai, spanguolėmis ar bruknėmis.

7. Teriną patiekti pjaustytą riekelėmis.

Kremiško skonio Jums!

[/fusion_tab][/fusion_tabs][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”2_5″ layout=”2_5″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_imageframe image_id=”19491|medium” max_width=”” style_type=”bottomshadow” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”liftup” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderradius=”0″ align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]https://www.ambervita.net/wp-content/uploads/2021/03/Lašišos-terinas-300×300.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Lai šis patiekalas įkvepia kūtybingai šventei.

Į Jūsų sveikatą!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Komentuoti


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Gauk įkvepiančias naujienas apie sveikatą tiesiai į savo el.paštą