[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Mane nuolat kas nors įkvepia, štai šį kartą Stella McCartney 2011 m. rūbų kolekcija “A la mode”. Ji tokia pilna gyvybės, spalvų, vaisių – gamtos. Tada mano rankose ir gimsta naujas receptas:
“A la Stella McCartney” tortas:[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”3_5″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_tabs design=”classic” layout=”horizontal” justified=”yes” backgroundcolor=”” inactivecolor=”” bordercolor=”” class=”” id=””][fusion_tab title=”Ingredientai” icon=””]Ingredientai torto “kietajai” daliai:
- 200 g kokosų aliejaus arba 80 g. kokosų aliejaus, 120 g. kakavos sviesto (kambario temperatūros)
- 2 1/2 puodelio kokosų miltų (susmulkintos kokosų drožlės)
- 2 apelsinų žievelės (tarkuotos)
- 2 citrinų žievelės (tarkuotos1/2 a.š druskos
- 1/2 puodelio medaus arba pagal norimą saldumą
- keli lašiukai vanilės ekstrakto arba arba ¼ a.š vanilės ankšties
- 1 puodelis augalinio pieno (migdolų, anakardžių)
Papuošimui: po ½ natūralių raudono geipfruto, geltono apelsino, citrinos, laimo; kelios mėtos šakelės.
Citrininė “varškė”
INGREDIENTAI
- 80 g. kokosų drožlių
- ½ puodelio medaus (ištirpinto)
- 1 a.š citrinos žievelės
- 1/2 puodelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
- Dulkelė druskos
- 25 g. kokosų aliejaus
Apelsininis – citrininis glajus
INGREDIENTAI
- 2 puodeliai kokosų aliejaus
- 2 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- ½ puodelio medaus (ištirpinto)
2 a.š citrinos žievelės[/fusion_tab][fusion_tab title=”Gamyba” icon=””]Torto “kietosios dalies” gamyba:
- Norimą torto formą ištepti kokosų aliejumi ir dulksnele kokosų miltų;
- Plakiklyje sumaišykite kokosų miltus, druską, augalinį pieną
- Po truputį į plakiklį pilkite skystą kokosų aliejų arba ir kakavos sviestą, suplakite
- Sudėkite apelsinų, citrinų žieveles, lėtai pilkite ištirpintą medų, suplakite
- Įdėkite vanilę ir dar kartą viską plakiklyje suplakite.
Gautą masę suskirstykite į ~3 dalis ir pertepę pakaitomis su citrinine “varške”, vis atšaldykite šaldytuve kiekvieną kartą apie 15 min.
Citrininės “varškės” gamyba:
- į plakiklį sudėti visus ingredientus ir po truputį išplakti. Suskirstyti gautą masę į dvi dalis
- pertepti su torto “kietąja dalimi” po du kartus kiekvieną kartą atšaldant šaldytuve ~15 min.
Apelsininio – citrininio glajaus gamyba:
- į plakiklį sudėti visus ingredientus ir po truputį išplakti
- užpilti gautą masę ant torto viršaus ir įdėti į šaldytuvą per naktį
[/fusion_tab][/fusion_tabs][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”2_5″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_imageframe lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”bottomshadow” hover_type=”liftup” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/fusion_imageframe][fusion_imageframe lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”bottomshadow” hover_type=”liftup” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Ištrauktą iš šaldytuvo tortą, papuošiame supjaustytomis greipfruto, apelsinų, citrinų, laimo puselėmis. Ir tiesiai ant podiumo – be sąžinės graužimo:)
Į Jūsų grožį![/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]