Raudonųjų kopūstų sėklos daiginimui, 100 g.

4.50 

Description

Raudonųjų kopūstų (lot. Brassica oleracea,convar. capitata,var. rubra.) sėklos daiginimui

Šios sėklos kirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti.Kopūstų daigai yra puikus vitaminų A ir C bei B, E, H, K, PP šaltinis. Juose taip pat yra daug kalcio, geležies, magnio, kalio, sieros ir daugybės mikroelementų, tokių kaip jodas, manganas, litis ir selenas. Dėl didelio antioksidantų kiekio jie stiprina imuninę, nervų ir kaulų sistemas, dantis ir limfmazgius. Kaip ir brokolių daiguose, juose yra sulforafanopriešvėžinės medžiagos, kuri saugo mūsų organizmą nuo vėžio – jo koncentracija kopūstų daiguose yra daug didesnė nei pačiuose kopūstuose. Kopūstų daigai yra paruošti valgyti, kai pasiekia maždaug 2,5–3 cm ilgį. Jų skonis primena šviežią kopūsto galvą. Raudonųjų kopūstų sėklų daigai yra vertingas maistinių medžiagų, fermentų, mineralų, vitaminų ir amino rūgščių šaltinis organizmui. Be išvardintų privalumų, raudonųjų kopūstų daigai turi raudoną karmino spalvą, todėl salotų ar sumuštinių ruošimas tampa patrauklesnis

Paruošimas: pamerkite apie 10 g. sėklų į vandenį nakčiai. Kitą dieną išdėliokite sėklas į daiginimui skirtą indą. Atsižvelkite į tai, kad dygdamos jos padidės apie 4 kartus. Laikykite kambario temperatūroje, šviesioje patalpoje. 2–3 kartus per dieną nuskalaukite ir sudrėkinkite sėklas, kol jos sudygs (4–6 dienas). Jos valgomos iš karto sudygusios, galima laikyti šaldytuve 1–2 savaites..

Maistui naudojami valgomieji raudonųjų ridikėlių lapeliai. Tinka vartoti su mėsos, žuvų, kiaušinių, varškės patiekalais.

Sėklos sveriamos. Saugiam ir ilgam laikymui rekomenduojame perpilti į švarią stiklinę ar medinę tarą, laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Kilmės šalis: Italija

Sudėtis: raudonųjų kopūstų sėklos daiginimui

Additional information

Weight 100 g

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Raudonųjų kopūstų sėklos daiginimui, 100 g.”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Gauk įkvepiančias naujienas apie sveikatą tiesiai į savo el.paštą