Aprašymas
Žirnių (lot. Pisum sativum) sėklos daiginimui
Daiginti žirniai turi vertingų baltymų ir riebalų, ląstelienos, daug kalcio, magnio, kalio, vitaminų A ir C. Žemo kaloringumo ir didelio maistinio vertingumo derinys. Daigintos sėklos tinka salotoms, sriuboms, troškiniams, vegetariniams kotletams gaminti, garnyrams ir kitiems patiekalams ruošti. Gali teigiamai veikiti, mažinant rūgštingumą organizme ir stiprinti imunitetą.
Kaip daiginti?
Žalumynai žalsvos spalvos, su saldoku riešutiniu, žirnius primenančiu skoniu, traškūs. Kad greičiau sudygtų, rekomenduojama sėklas pamirkyti 12-24 val šaltame vandenyje. Pasėtas sėklas laikyti uždengtas 3-5 dienas, dygti pradeda po 2-3 dienų. Daigai naudojami po 8-12 dienų.
Žirnių sSėklos daiginimui sveriamos. Saugiam ir ilgam laikymui rekomenduojame perpilti į švarią stiklinę ar medinę tarą, laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Kilmės šalis: Italija
Sudedamosios dalys: žirnių sėklos daiginimui
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.