Aprašymas
Žaliųjų ridikėlių (ridikų) (lot.Raphanus sativus) sėklos daiginimui
Daigintos ridikėlių DAIKON sėklos ir daigai yra populiarūs dėl savo skonio ir sveikatą stiprinančių savybių. nepaprastai vertingas sveikos mitybos ingredientas. Ridikėlių daigai turi koncentruotų vitaminų, daugiausia C ir PP, taip pat mineralų, baltymų ir sieros junginių.
Jie stiprina imunitetą, turi dezinfekuojančių, priešuždegiminių ir atsikosėjimą skatinančių savybių, didelį kiekį magnio, kalio, jodo, sieros, gausu vitaminų A, B1, B2, B3 ir C, taip pat kalcio, fosforo, geležies, natrio ir magnio. Švelnaus kvapo ir skonio!
Daigintos ridikėlių sėklos puikiai praturtins ir papildys mitybos racioną.
Paruošimas: pamerkite pakuotės turinį į vandenį nakčiai. Kitą dieną išdėliokite sėklas į daiginimui skirtą indą. Atsižvelkite į tai, kad dygdamos jos padidės apie 4 kartus. Laikykite kambario temperatūroje, šviesioje patalpoje. 2–3 kartus per dieną nuskalaukite ir sudrėkinkite sėklas, kol jos sudygs (4–6 dienas). Jos valgomos iš karto sudygusios, galima laikyti šaldytuve 1–2 savaites.
Ridikėlių DAIKON daigai turi šiek tiek pikantiško skonio, todėl jie puikiai papildo salotas, sumuštinius, varškę ir bandeles.
Sėklos sveriamos. Saugiam ir ilgam laikymui rekomenduojame perpilti į švarią stiklinę ar medinę tarą, laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Kilmės šalis: Italija
Sudėtis: žaliųjų ridikėlių (ridikų) sėklos daiginimui
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.