Tag: #ambervita

Tradiciniai KŪČIŲ ir KALĖDŲ patiekalai KITAIP

Tradicinė lietuviška virtuvė sulaukia ir kritikos, ir pagyrų. Vieniems mūsų virtuvės patiekalai atrodo pernelyg sunkūs skrandžiui, tuo tarpu kiti teigia, kad svarbiausia – saikas. Tačiau mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė atkreipia dėmesį į tai, kaip maistas ruošiamas ir kaip galima vienus produktus…

Miltai: kada ir kokius rinktis?

Kvietinius, avinžirnių, lęšių, kokoso, ryžių, grikių – kokius miltus ir kada rinktis? Mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė pataria, į ką svarbu atkreipti dėmesį ir kuo skiriasi skirtingos miltų rūšys. Pasak G.Jonaitytės, kvietinius miltus renkamės todėl, kad jie – tradiciniai ir gerai…

Koncentruotų vitaminų užtaisas

Užuot saujomis ryję sintetinius (čia kalba neina apie  natūralius veiksmingus vitaminus), galima pasimėgauti įvairiais džiovintais vaisiais, uogomis ir gauti krūvą reikalingų vitaminų. Kas gi yra džiovintas vaisius ir kuo jis skiriasi nuo šviežio? Pramoniniu būdu džiovinami vaisiai, kad būtų toliau…

VAIKŠČIOTI geriau nei važiuoti

Pastaruoju, uždaro suvaržyto gyvenimo laikotarpiu, vis dažniau atrandama ir propaguojama aktyvi laisvalaikio veikla – žygiai pėsčiomis. Pastebima, kad žmonės veržiasi į gamtą (čia ne tik laisviau, čia grynas oras, valgomoji augalija, sportas kūnui, penas akims), aktyviai žingsniuoja ne tik po…

Kodėl labai verta auginti, valgyti SALOTAS ?

„Nekaloringa, bet labai maistinga“, – pradeda mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė. Salota – tai ne tik mano viena iš mėgstamiausių žalumyninių daržovių, bet ir temų pakalbėti. Salotų įvairovė – visa galybė: nuo traškių, gaivių ir sultingų iki karčių (beje, kartumas yra…