DARŽOVĖS Taigi pirmasis rizikos veiksnys, kuris daro įtaką su mityba susijusioms ligoms yra DARŽOVĖS. Daržovės yra vienas iš pagrindinių mineralinių medžiagų, vitaminų, skaidulinių bei kitų biologiškai aktyvių medžiagų šaltinių. Jų vartojimas (o ypač šviežių daržovių) – naudingas ir paprastas būdas,…
Ar pastebėjote, kad vieni žmonės yra linkę sirgti kur kas greičiau arba prie jų „kimba“ ligos sparčiau negu prie kitų? Kai kurie net persirgę liga, po kurio laiko vėl atkrinta arba patiria komplikacijų? Taip nutinka dėl SILPNO IMUNITETO. Imunitetas yra…
„Mamyte, – aš noriu gerti“. Mama skuba į pagalbą ir dažnai duoda paprasto vandens. Bet neretai mato, kad vaikas pradeda raukytis, maivytis, sukiotis ir net nenori pažiūrėti į vandenį. Ir taip kas kartą, kai ateina metas gerti. Vaikui vanduo atrodo…
„Nekaloringa, bet labai maistinga“, – pradeda mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė. Salota – tai ne tik mano viena iš mėgstamiausių žalumyninių daržovių, bet ir temų pakalbėti. Salotų įvairovė – visa galybė: nuo traškių, gaivių ir sultingų iki karčių (beje, kartumas yra…