Tag: #mitybosekspertė

VAIKŠČIOTI geriau nei važiuoti

Pastaruoju, uždaro suvaržyto gyvenimo laikotarpiu, vis dažniau atrandama ir propaguojama aktyvi laisvalaikio veikla – žygiai pėsčiomis. Pastebima, kad žmonės veržiasi į gamtą (čia ne tik laisviau, čia grynas oras, valgomoji augalija, sportas kūnui, penas akims), aktyviai žingsniuoja ne tik po…

Gera nuotaika ir imunitetas – ką valgyti ŽIEMĄ?

Gera nuotaika ir stiprus imunitetas – mitybos ekspertė pataria, ką valgyti žiemą   Šaltasis metų laikas – išbandymas organizmui. Dėl dažniausiai vitamino D trūkumo kamuojantis nuovargis, pandemijos sąlygotas nerimas, atšalę orai verčia keisti maisto racioną – norisi valgyti daugiau šiltų…

Tradiciniai KŪČIŲ ir KALĖDŲ patiekalai KITAIP

Tradicinė lietuviška virtuvė sulaukia ir kritikos, ir pagyrų. Vieniems mūsų virtuvės patiekalai atrodo pernelyg sunkūs skrandžiui, tuo tarpu kiti teigia, kad svarbiausia – saikas. Tačiau mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė atkreipia dėmesį į tai, kaip maistas ruošiamas ir kaip galima vienus produktus…

Nėra nuotaikos, gal kaltos bakterijos?

Nėra nuotaikos, gal kaltos bakterijos? Labai dažnai tenka priminti savo mitybos seminaruose ir konsultacijose, kad gera sveikata ir savijauta prasideda virškinimo sistemoje, nes subalansuota žarnyno bakterijų visuma yra geriausias būdas palaikyti virškinimo vientisumą ir apsaugoti imuninę sistemą bei kūną nuo…

Miltai: kada ir kokius rinktis?

Kvietinius, avinžirnių, lęšių, kokoso, ryžių, grikių – kokius miltus ir kada rinktis? Mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė pataria, į ką svarbu atkreipti dėmesį ir kuo skiriasi skirtingos miltų rūšys. Pasak G.Jonaitytės, kvietinius miltus renkamės todėl, kad jie – tradiciniai ir gerai…

Koncentruotų vitaminų užtaisas

Užuot saujomis ryję sintetinius (čia kalba neina apie  natūralius veiksmingus vitaminus), galima pasimėgauti įvairiais džiovintais vaisiais, uogomis ir gauti krūvą reikalingų vitaminų. Kas gi yra džiovintas vaisius ir kuo jis skiriasi nuo šviežio? Pramoniniu būdu džiovinami vaisiai, kad būtų toliau…