Užuot saujomis ryję sintetinius (čia kalba neina apie natūralius veiksmingus vitaminus), galima pasimėgauti įvairiais džiovintais vaisiais, uogomis ir gauti krūvą reikalingų vitaminų. Kas gi yra džiovintas vaisius ir kuo jis skiriasi nuo šviežio? Pramoniniu būdu džiovinami vaisiai, kad būtų toliau…
Pastaruoju, uždaro suvaržyto gyvenimo laikotarpiu, vis dažniau atrandama ir propaguojama aktyvi laisvalaikio veikla – žygiai pėsčiomis. Pastebima, kad žmonės veržiasi į gamtą (čia ne tik laisviau, čia grynas oras, valgomoji augalija, sportas kūnui, penas akims), aktyviai žingsniuoja ne tik po…
Publikuota 2020.06.27 15 min.lt Vasara neįsivaizduojama be uogų ir tokių vaisių kaip arbūzas. Siekiame jų atsivalgyti, kartais sumanome pasidaryti ir vadinamąsias iškrovos dienas, pasirinkdami per jas valgyti tik tokį maistą. Gerai tai ar blogai? Kiek vaisių ir uogų galima suvalgyti…
Šiuo metu mes gyvename kiek neapibrėžtais laikais ir tai gali turėti įtakos emocinei ir fizinei savijautai. Ir šventės jau nebe už kalnų, ir dovanų reikia, o viskas visur gerokai apmigę..Ech! Jei jaučiatės sunerimę ar įsitempę – ši būsena jau darosi…
Gera nuotaika ir stiprus imunitetas – mitybos ekspertė pataria, ką valgyti žiemą Šaltasis metų laikas – išbandymas organizmui. Dėl dažniausiai vitamino D trūkumo kamuojantis nuovargis, pandemijos sąlygotas nerimas, atšalę orai verčia keisti maisto racioną – norisi valgyti daugiau šiltų…
Tradicinė lietuviška virtuvė sulaukia ir kritikos, ir pagyrų. Vieniems mūsų virtuvės patiekalai atrodo pernelyg sunkūs skrandžiui, tuo tarpu kiti teigia, kad svarbiausia – saikas. Tačiau mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė atkreipia dėmesį į tai, kaip maistas ruošiamas ir kaip galima vienus produktus…
Nėra nuotaikos, gal kaltos bakterijos? Labai dažnai tenka priminti savo mitybos seminaruose ir konsultacijose, kad gera sveikata ir savijauta prasideda virškinimo sistemoje, nes subalansuota žarnyno bakterijų visuma yra geriausias būdas palaikyti virškinimo vientisumą ir apsaugoti imuninę sistemą bei kūną nuo…
Kvietinius, avinžirnių, lęšių, kokoso, ryžių, grikių – kokius miltus ir kada rinktis? Mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė pataria, į ką svarbu atkreipti dėmesį ir kuo skiriasi skirtingos miltų rūšys. Pasak G.Jonaitytės, kvietinius miltus renkamės todėl, kad jie – tradiciniai ir gerai…
Pastaruosius kelerius metus vyksta karštos diskusijos tiek mokslinėje, tiek populiariojoje literatūroje dėl to kaip, kiek ir kuo turėtume maitintis. Tiesa, toks padidėjęs susirūpinimas yra ne be reikalo. Sveikatos parametrų ir vertinimo instituto (angl. Institute for Health Metrics and Evaluation (toliau…