Tag: #mitybos ekspertė

Tradiciniai KŪČIŲ ir KALĖDŲ patiekalai KITAIP

Tradicinė lietuviška virtuvė sulaukia ir kritikos, ir pagyrų. Vieniems mūsų virtuvės patiekalai atrodo pernelyg sunkūs skrandžiui, tuo tarpu kiti teigia, kad svarbiausia – saikas. Tačiau mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė atkreipia dėmesį į tai, kaip maistas ruošiamas ir kaip galima vienus produktus…

Arbūzų sėklų nauda

Jei tik būtumėt tai žinoję anksčiau, būtumėte šių sėklų tikrai NEIŠMETĘ.  Dabar vasara – uogų ir vaisių sezonas, šiomis dienomis – braškių ir arbūzų. Och, žemiau pateiktas kokteilis tinka ir pradedant dieną, ir ją pabaigus, ir per visą dieną. Kas…

Cukringiausi vaisiai, uogos

Publikuota 2020.06.27 15 min.lt Vasara neįsivaizduojama be uogų ir tokių vaisių kaip arbūzas. Siekiame jų atsivalgyti, kartais sumanome pasidaryti ir vadinamąsias iškrovos dienas, pasirinkdami per jas valgyti tik tokį maistą. Gerai tai ar blogai? Kiek vaisių ir uogų galima suvalgyti…

Imuniteto stiprinimo žingsniai

Ar pastebėjote, kad vieni žmonės yra linkę sirgti kur kas greičiau arba prie jų „kimba“ ligos sparčiau negu prie kitų? Kai kurie net persirgę liga, po kurio laiko vėl atkrinta arba patiria komplikacijų? Taip nutinka dėl SILPNO IMUNITETO. Imunitetas yra…

Kodėl labai verta auginti, valgyti SALOTAS ?

„Nekaloringa, bet labai maistinga“, – pradeda mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė. Salota – tai ne tik mano viena iš mėgstamiausių žalumyninių daržovių, bet ir temų pakalbėti. Salotų įvairovė – visa galybė: nuo traškių, gaivių ir sultingų iki karčių (beje, kartumas yra…